Bonton boravka na pikniku
Komentari isključeni za Bonton boravka na pikniku

Piknikirajmo u skladu s prirodom

Zemlja je jedinstveni planet u svemiru. Koliko je poznato, nikada i nigdje nije se pojavila ovakva bioraznolikost, a upitno je hoće li se ikada i ponoviti. Nažalost, ljudi djelovanjem na okoliš tijekom svog postojanja uzrokovali izumiranje brojnih životinjskih i biljnih vrsta, a neodgovornim korištenjem i odlaganjem plastike i drugih teško razgradivih materijala uzrokovali trajna zagađenja našeg planeta.

Zbog toga nam je iznimno važno da se na pikniku ponašamo odgovorno i svojim postupcima ne doprinosimo daljnjem zagađenju okoliša.

Kupnjom piknik košare sastavljene od 99% biorazgradivih i ekološki prihvatljivih materijala učinili ste prvi korak u očuvanju prirode.

Evo što  možete učiniti tijekom piknik dana: 

1. U piknik košari nalaze se dvije vrste vrećica za odlaganje otpada:

2. Tijekom piknikiranja odlažite iskorištenu ambalažu i ostalo u vrećice kako je gore navedeno. Možete se zabaviti igrajući piknik  kviz „

3. Pokupite smeće jer se samo pokupiti neće! Zato kod odlaska obavezno provjerite jeste li za sobom ostavili urednu piknik lokaciju za Vaš sljedeći piknik.

4. Vratite vrećice za smeće zajedno s piknik košarom i razvrstajte smeće u spremnike u dogovoru s domaćinom. Ukoliko ste kupili košaru i ne vraćate se u ugostiteljski objekt, odložite smeće na nekoj drugoj lokaciji u spremnike za odlaganje sukladno vrsti otpada.

5. Na lokacijama za odlaganje smeća odložite smeće sukladno bojama i vrstama raspoloživih spremnika.  Njihove boje i vrste mogu varirati. Ukoliko ste s najmlađima, igrajte igru „Pronađi pravi spremnik“!

6. Smeće nije otpad već resurs koji se može ponovo upotrijebiti za proizvodnju bio-goriva, plastike i dr. Pravilnim odvajanjem smeća brinemo o budućnosti! Zato – Osjećajte se dobro – danas ste učinili puno za prirodu, malo više za Pika i Niku, a najviše za sebe!

TOP