Pukaca igračke od papira otkrivaju novu dimenziju dječje igre
Komentari isključeni za Pukaca igračke od papira otkrivaju novu dimenziju dječje igre

U suvremenom svijetu u kojem dominiraju digitalne tehnologije i inovacije, Pukaca papirnate igračke vraćaju nas osnovama i kreativnom radu s rukama. Trenutno su dostupne  u 15 zemalja; uključujući Australiju, SAD, Kanadu te 12 europskih zemalja, a od 2020. godine dostupne su i u Hrvatskoj.

Dizajnerski studio Pukaca iz Portugala osnovan je 2005. godine s ciljem da djeca u igri s papirnatim igračkama vježbaju spretnost, strpljenje, usavrše finu motoriku i ostale kreativne vještine.

Ni Pukaca igračke, niti njihovo pakiranje ne sadrže plastiku, nego su napravljene isključivo od 100% recikliranog papira. Na taj se način direktno razvija kolektivna svijest o brizi za okoliš. Odabirom takvih proizvoda potičemo djecu od ranog djetinjstva na odgovorno se ponašanje prema prirodi, ne uskraćujući pritom mogućnosti za kreativno izražavanje i razvoj motoričkih vještina.

Iako su papirnate, igračke su interaktivne i podijeljene u nekoliko razina težine slaganja. Osim toga, različite kategorije papirnatih igračaka prilagođene su različitoj dobi djece. U bogatoj ponudi motiva djeca mogu odabrati od figurica za prste, papirnatih kazališta, kreativnih setova, životinja ili vozila. Uz svaki set Pukaca papirnatih igračaka djeca mogu izmisliti zanimljive priče i razvijati maštu, dok uz setove papirnatih igračaka koji uključuju motive klasičnih bajki mogu na svoj način prepričati već poznate klasike.

Dizajnerski studio Pukaca surađuje s nizom renomiranih međunarodnih organizacija te su dizajnirali i izradili brojne papirnate igračke s motivima ugroženih životinjskih vrsta, arhitekture i drugih motiva.

Pukaca papirnate igračke mogu se koristiti u radu s grupom djece, kao i u individualnoj igri u interijeru ili vanjskom prostoru. Mnoga djeca su  Pukaca papirnate igračke pretvorila u prekrasne dekoracije u  svojim dječjim sobama. Generalni distributer Pukaca papirnatih igračaka za Hrvatsku i Sloveniju je tvrtka Piknika d.o.o. iz Ivanić-Grada.

TOP